2.06.2014

Par jumta logu izmēru izvēli un novietojumu!

Kas būtu jāņem vērā izvēloties jumta logus!


Vai jūsu mājas bēniņi ir piemēroti pārveidei?

Ievērojiet, ka siltumizolācija, sienu un grīdas segums samazinās augstumu. Slīpas sienas var radīt zināmas  neērtības attiecībā uz kopīgo telpas laukumu un lietderīgi izmantojamo platību
.
Saglabājiet telpu atklātu!
Centieties telpu saglabāt atklātu ar minimālu starpsienu daudzumu. Bufetes, skapji vai grāmatplaukti var kalpot kā telpas sadalītājs dažādām  funkcijām. 

Apgaismojums!
Galvenais noteikums – jumta logu stiklotajam laukumam jābūt vismaz 10% no grīdas laukuma. Tādējādi, ja telpa ir, piemēram, 20 m² liela, logu rūtis parasti ir  vismaz 2 m².
Lai nodrošinātu istabās vislabāko apgaismojumu un plašuma sajūtu, lielākām telpām, dzīvojamām istabām, virtuvēm, darba telpām jumta logu stiklotajam laukumam jābūt lielākam par 10%. 
Manu bēniņu platība ir _________ m² , tādējādi man vajadzēs _____ m² jumta logu stiklotā laukuma. 
Man vajadzēs vismaz ________ jumta logus, kas atbilst 10% stiklotā laukuma.



Kā izvēlēties vajadzīgo jumta logu skaitu un to izvietojumu?
Apsveriet logu izvietojumu, ņemot vērā, kā vēlaties izmantot un mēbelēt telpu. Izvietojiet logus tā, lai, sēžot krēslā, varētu vērties ārā pa logu, vai, guļot gultā, raudzīties zvaigznēs.

Pamatā jumta logi tiek novietoti tādā pašā augstumā kā vertikālie logi (loga augšējā mala ne augstāk par 2 m no grīdas). Lielās telpās interesants risinājums ir daži papildu logi telpas pašā augšā. Šie logi dos perfektu apgaismojumu visdziļākajos istabas stūros. Vienlaikus uzlabosies arī vēdināšana. Nepalaidiet garām svarīgāko jautājumu – vai logi būs vērsti pret dienvidiem, ziemeļiem, rietumiem vai austrumiem?

Kā izvēlēties jumta loga izmēru?

Jumta loga izmēra izvēli ietekmē vairāki faktori:
• Nepieciešamais gaismas daudzums un skata plašums.
• Telpas veids un arhitektūra, piemēram, dzīvojamai istabai ir nepieciešams lielāks logs nekā nelielai vannas istabai.
• Attālums starp spārēm. Tam ir jābūt vienādam ar izvēlētā loga izmēra un 4 līdz 6 cm summu. Ja šie skaitļi atšķiras no  paredzētā, spāres iespējams pielāgot vajadzīgajiem izmēriem. Tādējādi nepastāv nekādi ierobežojumi, kas traucētu izvēlēties tieši to logu izmēru, kas jums patīk vislabāk.
• Jumta slīpums. Jo lielāks ir jumta slīpums, jo garāks logs vai lielāka logu grupa būs nepieciešama, lai nodrošinātu ērtu loga  lietošanu un pēc iespējas plašāku skatu.




Tālrunis konsultācijām - 29558567 ( Jānis )

Web: akolat.lv Adrese: Ganību dambis 21b
Kontakttālrunis: 29558567
Mail: akolat@akolat.lv
Skype: akolat_ad
Twitter: @akolatbuv
Draugiem.lv: http://www.draugiem.lv/www.akolat.lv/ 
Facebook: http://www.facebook.com/akolat.lv


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru